Pagina

woensdag 22 juni 2011

De Goodyear Blimp waar ik eerder over Blogde heeft ondertussen zijn laatste vlucht gevaren. Wegens een mechanisch defect is het luchtschip gecrasht.


Hierbij de officiƫle communicatie
Een luchtschip - eigendom en geƫxploiteerd door Lightship Europe Limited (LEL) - heeft zondagavond vuur gevat op de luchthaven van Reichelsheim in Duitsland. Een bemanningslid van de LEL flight crew liep hierbij fatale verwondingen op. Zijn nabestaanden werden op de hoogte gebracht. Er waren geen gewonden onder de passagiers en de bemanning op de grond. Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden van het LEL bemanningslid en de betrokken passagiers van de vlucht.


Het luchtschip is 1 van de 2 gecharterde toestellen van LEL voor marketingactiviteiten. Het tweede luchtschip is uit dienst genomen tot nader bericht. Zoals gebruikelijk bij incidenten met vliegtuigen, hebben de luchtvaart en lokale autoriteiten een onderzoek ingesteld. Goodyear kan niet speculeren over oorzaken.

Luchtschepen hebben een uitstekende veiligheidsstatus. Goodyear is reeds 85 jaar eigenaar en gebruiker van luchtschepen in de USA en hierbij is nog nooit een passagier ernstig gewond geraakt. Ter aanvulling, externe leveranciers zoals LEL, hebben voor Goodyear reeds meer dan 15 jaar luchtschepen ingezet zonder serieus incident.
Bron: http://www.goodyear.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten